Djeca i dječije bolesti

Djeca i dječije bolesti

Dječije bolesti su sasvim normalne kada su djeca mala. Prehlade, nos curi, temperatura, grlo su sastavni dio odrastanja djeteta i to je nešto sto se mora prihvatiti. Ne znam kako se druge majke nose s tim, ali meni to bas učini jako neraspoloženom, teško podnosim bez obzira sto je to normalno.
Do dvije godine je samo jednom imao upalu grla, imao je pola godine. Tada sam više plakala nego on nisam znala ni kako da mu spustim temperaturu niti da li ću uspjeti i kako se nositi s tim. Poslije 2.5 godine se počeo često razbolijevati, skoro svako mjesec dana upala grla, gnojni čepići temperatura 40 i silni anbitoci. Čim je ozdravio nakon 10 dana evo nas opet na antibioticima i tako u krug. Tačno nekada misliš da je to začarani krug koji nikada neće proći. Imao je tri puta laringitis i mislim da je to nešto najgore sto je dosada imao i nadam se da neće imati ništa jače. Taj kašalj ko nije čuo i ne zna sta je kašalj i onda se liječimo inhalacijama i prođe za 5-7 dana iako pomalo kašljuca. Smatram da bi ja njemu bolje pomogla kada bi prihvatila da je to sastavni dio života i da to mora proći i tako ojačati svoj imunitet neka djeca bas ga mučno ojačaju. Probala sam razne stvari da bi mu ojačala imunitet, od razni prirodni do apotekarski proizvoda, ali i nije bilo nekog uspjeha. Naš pedijatar kaže potrajaće to do 5 godine. Bez obzira šta mu dali i nije neka garancija da ce pomoći, to je jednostavno taj period koji mora da prođe.
Sad mu je 3 god i 8 i mjeseci….imamo još do toga. Nadam se da malo popusti bar da bude svako 2 mjeseca jer mene to tako psihički ubije ne daj Boze da mu je nešto ozbiljnije kako bi onda preživjela. Znam, vjerojatno pretjerujem često to kaže moj muž, ali ja odmah slabo jedem i slabo spavam i onako kada mu svako malo “skidam temperaturu. Sada mu dajem beta glukan mješam ga s medom, jer o tome sam mnogo čitala i sve su same pohvale a nema nuspojava, s tim sam počela jer je napokon krenuo u vrtić a to mi je uvijek bila želja da se druzi s djecom, da ima život i van kuće i da imaju pravila koja se moraju poštovati, ako teško možemo kući uspostaviti neki red i disciplinu jer je nemoguće koliko je to dijete tvrdoglavo, onda može u vrtiću. Sada valjda tek kreće napadi virusa i bakterija, preživjeti ćemo.

Ja sam mama dječaka.Naziv bloga je traženje kako preživjeti majčinstvo, ja ću da pišem svoj život, onako iskreno i sta meni pomaže da preživim a možda i vi imate svoje savjete, slobodno pišite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *